onsdag 24 juni 2015

Chokladfyllda äpplen

Inte är det äppelsäsong nu, men ändå tänkte tipsa om en god och relativt nyttig efterrätt - chokladfyllda äpplen. I den här efterrätten väljer jag ekologisk honung, ekologiska kokosflingor och ekologisk och fairtrade mörk choklad.


Tag ett äpple per person. Skala det och gröp ur kärnhuset så att det blir ett hål igenom äpplet. Värm honungen så att den blir rinnig och rulla det skalade äpplet i honungen.


Rulla sedan äpplet i kokosflingor och ställ äpplet på en fyrkant med aluminiumfolie. Fyll hålrummet i äpplet med den grovhackade mörka chokladen. Vill man ha efterrätten lite sötare kan man sedan hälla över lite av den varma honungen över chokladen.


Vik ihop aluminiumfoliet runt  äpplet till ett litet paket, knyte. Sätt knytet på plåt och in i ugnen, 225 grader, ca 25-40 minuter beroende på äpplets storlek och hur mjukt du vill ha äpplet. Servera sedan med vaniljkvarg, glass eller vispad grädde. Enkelt och gott!


Smaklig efterrätt att njuta sittandes i gräset med en kopp ekologiskt kaffe.

11 kommentarer:

  1. Så gottit & vilka läskande,vackra foton ♡ ...
    Ha en underbar dag!

    /Kram

    SvaraRadera
  2. Lät verkligen gott måste testas
    Önskar dig en underbar onsdag
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Det receptet har jag aldrig sett tidigare, men det verkar enkelt att göra så det ska jag absolut testa i sommar. Kram

    SvaraRadera
  4. Ser och låter fantastiskt gott.
    Fin dag till dig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  5. Mums filismaskens! Det där hamnar absolut på att-pröva-listan!

    ~ Maria ~

    SvaraRadera
  6. Så lockande dina bilder är! Och inte blev det sämre av att läsa receptet som säkerligen kommer att prövas. Som alltid döljer sig det bästa i enkelheten.
    Ha en fin vecka!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  7. Å vilket bra efterättstips, och inte blev det sämre av de vackra bilderna :-) Tusen tack!

    SvaraRadera
  8. Kan inte bli annat än en läckerhet! Och om en tid har vi äppeltider, då blir det säkert ofta äppeldessert.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Det här låter så väldigt gott! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  10. Det där lät verkligen smaskigt, och måste provas :) Har kommit ikapp i blogglandia och det verkar som ni hade en fantastiskt fin midsommar. Att vara tacksam för det lilla är det stora i livet <3
    Fin fortsättning på veckan till dig!
    Kramen Pia

    SvaraRadera
  11. mm, det lät verkligen gott! Det måste provas någon gång!

    Tack för tröstande ord inne hos mig, det värmer! Ja, det är ett tungt beslut man måste ta som djurägare. För två månader sedan var det vår hund Tjorven, och så nu lille Dogge... Läser tillbaka här hos dig och ser att du också haft ditt... med lille Gokillen och så att Blåöga inte mår bra. Det är så jobbigt när våra djur inte mår bra. Fy va ont i magen jag har haft de senaste veckorna... man vill inte att de skall lida men man vill ändå veta att det inte finns något hopp...

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥