söndag 21 juni 2015

Skoj, skratt och lekar

Vilken midsommarhelg det blev. Årets första och varma dagar! Jag försöker alltid att göra det så enkelt som möjligt när det är storhelger som ska firas.


Fokus är på att alla ska vara med och umgås. Ingen ska stå och fixa hela tiden. Så blev det den här midsommarafton och midsommardagen också. Enkel mat och att alla hjälps åt. Istället ägnades tiden åt lekar. 


På internet finns massor med tips på roliga utomhuslekar som ger många skratt, både för den som tävlar och de som tittar på. En tipsrunda som de rätta svaren fås av lekarna. Lekar där alla tävlade individuellt, men ändå gjorde till hälften i lag. Så många lekar att det inte hanns leka klart på midsommarafton utan att vi fick fortsätta på midsommardagen. 


I allt lekande kläddes också en midsommarstång. Ett färdigt kors som står i vedboden och plockas fram varje midsommarafton. I år blev det också samtal om varför vi har en midsommarstång. Jag hittade intressant läsning på Nordiska museets hemsida. Klicka här om du vill läsa mer. Det jag inte visste är att midsommarafton ursprungliga betydelse är kopplad till Johannes Döpare. 


Kasta stövel, kasta pil, irländsk julafton och spotta råtta är några traditionella lekar. Sedan prövades några nya. Men oj, så tokigt och så många skratt dessa lekar gav. Lekar som alla kan vara med i.


Jag hoppas att du fick en fin midsommarhelg! 

7 kommentarer:

 1. Så fantastisk ljuvlig Midsommar ♡ ...
  /Kram

  SvaraRadera
 2. Så härligt ni har haft det :)
  Visst ska det vara enkelt och roligt. Bäst så för då kan alla slappna av och ha kul.
  kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så härligt ni har haft det :)
  Visst ska det vara enkelt och roligt. Bäst så för då kan alla slappna av och ha kul.
  kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ja, här hade vi också en fin midsommarhelg, med massor av skratt och lekar! Visst är det roligt att leka, det blir man aldrig för gammal för!

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Visst är det roligt med lekar! :)
  Vi lekte massor vi med!
  Hoppas du får en jätte fin och solig vecka.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Så roligt ni verkar ha haft det och lekar är fantastisk skoj. Här hade vi en regnig midsommar så istället för lekar blev det att vi avverkade ett gäng spel både med barn och vuxna.
  En fin start på veckan önskar jag dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 7. Man får ju inte glömma bort att leka :)
  Det låter som ni hade en verkligt bra midsommar :) Härligt!

  SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥