lördag 8 augusti 2015

Sommarbukett

Klockan är strax efter halv sex på morgonen. Smyger mig upp för att inte väcka någon och tar med mig hundarna ut på en tidig morgonpromenad. Det kändes redan på morgonen att idag blir det en varm dag. Dimman har börjat lätta från åkrarna och luften är klar och frisk. 

Mobilfoto

Längst vägkanten växer ett hav av olika blomster och grässorter. Bestämmer mig för att ta med en sax på nästa hundpromenad. Några blommor ska då få följa med hem. 


Förmiddagssolen värmer. Nästan kvavt och jag funderar om det kan vara åska i luften. Ovanligt lite åska den här sommaren. Mullrar till tre gånger i horisonten, men jag kan inte se några orosmoln på himlen.


I dikeskanten växer det massor med blomster och jag klipper av en här och en där. Några stjälkar med prästkragar, älgört och mjölkört får följa med hem. Lägger dem på trädgårdsbänken som behöver lite färg och omsorg.


En sommarbukett som nu pryder köksbordet. Vackra sommarblomster. Naturens skönhet. Skira med växtkraft. Sensommarblomster. 

5 kommentarer:

 1. Så ljuvlig Sommarbukett du plockat ♡ ...
  /Sommarvarma kramar till dig finaste!

  SvaraRadera
 2. Så vacker bukett, härligt de där sommarmornarna.
  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Så fint med levande blommor hemma på bordet :) Väl värt en extra tur med saxen!
  Vackert fotat!

  SvaraRadera
 4. Vilda blommor slår nog alla odlade , tycker jag. Tänk vad man gläds åt de första blåsipporna, blåklockorna, gullvivorna, liljekonvaljerna o.s.v. Min mamma lärde mig blommors namn och jag minns fortfarande alla våra "ställen" . När hon dog kändes det helt rätt att lägga en bukett vitsippor uppe på hennes kista. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Riktigt somrig och vacker bukett blommor.
  Den pryder verkligen din vackra gamla trädgårdsbänk.
  Magiska bilder som alltid!
  Hoppas att arbetsveckan börjat bra för dig!
  Ha en jätte fin fortsättning på veckan.
  Stor kram till dig fina Helena.
  Susanne

  SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥