fredag 9 oktober 2015

Vänskap

Vänskap... så många olika typer av vänskap det finns. Alla med en positiv klang. De där personerna som gör en glad... som man längtar att träffa då det gått för lång tid sedan man sist sågs.

Tidig höstmorgon

Sedan finns det den där vänskapen som uppstår mellan en människa och hund. En helt unik vänskap där det aldrig finns några krav på hur man ska vara som det kan finnas människor emellan. 

En hund kommer inte att kritisera dig för dina fel.
Den kommer alltid att vara där när du kommer hem,
glad över att du äntligen är hemma igen efter att 
ha varit ute med soporna i trettio sekunder. /Valerie Grove

Blåöga och Mysfarbrorn en tidig höstmorgon i skogen där dimman ligger tät.

Eller den där vänskapen som uppstår hundar emellan. Som när Gokillen dog i cancer. Och Blåöga och Mysfarbrorn från att ha blivit så glad när jag kom började gå runt och leta efter Gokillen. Tillbaka till jobbet åkte jag och när jag kom hem igen fanns det inte en enda hund i hallen. Där brukade det ligga tre stycken och nu var hallen tom. Jag gick runt och letade, men varken Blåöga eller Mysfarbrorn hittade jag. Tillslut fann jag dem ihoprullade i varandra, så tätt och nästan på varandra. Där låg de på ett sätt som jag aldrig sett dem förut. När de såg mig komma tittade de bara på mig. Ingen svansviftning. Inte ens huvudena lyftes. Och så låg de i ett par timmar. Deras vän fattades för dem. 

Det här var min tolkning av Fröken Fotos fredagsutmaning Vänskap.

13 kommentarer:

 1. Hej
  Va roligt att du kikat in hos mig :)
  Jag håller med dig, vänskap i alla dess former är underbart och den ska man vårda, om det nu är mellan människor eller mellan människa och djur spelar ingen roll, den är lika viktig :9
  Ha en fin fredag
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Så fin tolkning, det rörde vid mitt hjärta!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Visst är de go vänskap mellan människa och hund. Saknar ibland att ha hund väldigt mycket... men det passar inte in i mitt liv just nu... kanske sen. Mysigt är det. Och visst är det skönt med den där längtan efter goa vänner som sprider glädje bara genom att man tänker på dem. Vänskap.

  Ha en fin fredag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Känns i ♥-t,blir rörd & berörd....
  Så fint foto på "killarna"

  /Kramar i massor & nospussar!

  SvaraRadera
 5. Vad vore livet utan vänner? Tvåbenta eller fyrbenta spelar ingen roll, vänner är ju så viktigt och särskilt de extra fina vännerna som alltid finns där.
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 6. Fasiken också...nu börjar jag gråta!
  Alltså dessa fyrbenta. Dom är ovärderliga!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Så fint du skriver om vänskap. Jag blir rent tårögd när du skriver om hur dina hundar fattas sin tredje vän. Hundar är verkligen något helt underbart och speciellt. Ha en härlig lördag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Kam inte annat än att känna smärta i bröstet när jag läser detta.
  Även om texten om vänskap är jätte fin så var det tungt att läsa om sorgen som innefattade sig hos alla individer när en nära och kär vän försvann!
  Hoppas ni får en riktigt fin helg!
  Svar: jag tänkte nog öppna en flaska ikväll! :)
  Jag återkommer på bloggen med betyg och hur den gick ihop med maten. Än har vi inte bestämt vad vi ska äta till.
  Stor kram

  SvaraRadera
 9. Hunden är människans bästa vän sejs det ;))...jaa , djuren är bra fina...så härliga bilder du tagit på hundarna också ;)........ha en jättefin helg nu !
  Kram kram

  SvaraRadera

 10. Vänskapen mellan både djur, natur och människan är fantastiskt, när en försvinner så följer en del av en själv med.... Stor kram till dig ♥

  SvaraRadera
 11. Å va fina höstliga bilder du visar,men jag föredrar vår och sommar ja😀=) Men som sagt hösten kan ha sina ljusa sidor också... Jag växte upp med hundar så jag vet hur betydelsefulla djur de är... Jag har ingen hund nu däremot en katt ☺ Ha en bra Lördag!

  SvaraRadera
 12. Du beskriver verkligen vänskapen mellan människa och hund fint, för att inte tala om vänskapen mellan hundarna! Så gripande. Kram och ha en fin fortsatt helg Helena :-)

  SvaraRadera
 13. Så kloka djur! Vilken fin tolkning, vänskap är viktigt för oss alla!

  SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥