tisdag 29 mars 2016

Kladdkaka med jordgubbssås

Nu har påsken varit och med den en hel del av det där lilla extra. Lyxade i går på förmiddagen med lite kladdkakerester från helgen. Med jordgubbssås till. Det är gott det.

Kladdkaka och loppisporslin

Det här med kladdkakor finns det lika många receptvarianter som det finns personer tror jag. Kladdkakan jag gör är så smidig då den bara tar 15 minuter i ugnen. Nästan som en hastkaka.

Kladdkaka med jordgubbssås

För att göra den här snabba varianten på kladdkaka vispar du 2 ägg med 1 dl strösocker. Smält 100 g smör tillsammans med 100 g mörk blockchoklad. Varva sedan det med 1,75 dl vetemjöl i äggsockret. Rör försiktigt om. Häll över i smord form med löstagbar kant och grädda i 175-200 grader i ca 15 minuter. Låt den sedan svalan.

Loppisporslin

Ca 500 g jordgubbar körs i mixer med 0,5 dl strösocker. Servera jordgubbssås och vispad grädde till kladdkakan. Det är riktigt gott. Istället för jordgubbar brukar jag ibland använda hallon. 

19 kommentarer:


  1. Fresterska där! :D)

    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Tack för att du delade med dig av recept ! Ska absolut prova, säger ett godismonster :) Jättefina fynd från loppis. Tänk så mycket fint man kan hitta där. Det är så roligt att loppa. Här i vårt lilla samhälle har vi hela 6 stycken på en sån liten ort men det är kul.

    En riktigt fin ny onsdag till dig !
    Kramen

    SvaraRadera
  3. Har aldrig tidigare hört talas om jordgubbsås till kladdkaka, men det låter ju alldeles ljuvligt gott!

    SvaraRadera
  4. Så gott. Trevligt att den bara tar 15 min. Sånt passar mig. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt gott ut! Ska nog prova på ditt snabba recept någon dag! :)

    SvaraRadera
  6. Ser riktigt gott ut! Ska nog prova på ditt snabba recept någon dag! :)

    SvaraRadera
  7. Mumms sååå gottit ♡ ...
    Kan jag komma på fika? ;)

    /Kram finaste!

    SvaraRadera
  8. Jaha ja, här sitter jag med ökat midjemått och funderar på att göra en kladdkaka efter ditt recept hi hi! Livet är GOTT :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  9. Kladdkaka är ju alltid så gott och jordgubbsås låter smarrigt! Här är det snålare tider nu, inget socker och mest grönt ett tag framöver. Snart badsäsong och det är inte kul när byxorna känns trånga heller.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  10. Det där lät gott, väldigt gott :) Blir nog till att prova någon dag!
    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Kladdkaka passar att servera vilken årstid som helst på året. Kram

    SvaraRadera
  12. Vi åt kladdkaka på påskafton med grädde och hallon från vårt torp !! Det är gott !!
    Gillar också att dricka kaffe ur loppat porslin ;))
    Ha det !
    Bia

    SvaraRadera
  13. Galet gott! Älskar att njuta av det lilla extra i livet.
    Som en bit kladdkaka.

    Hoppas att du har det gott och att snön har börjat smälta bort.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Man blir glad av fint loppisporslin! Och man blir glad av kladdkaka! Så mycket godare med en kladdig kaka än en torris.
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  15. Min pappa hade detta porslin😊 Jag får barndomsminnen så vackra😊

    SvaraRadera
  16. Åh men gud så gott! Kladdkakor är ju himmelska och det låter helt ljuvligt med hemgjord jordgubbssås till. Mums!!

    SvaraRadera
  17. Kladdkaka i alla ära - men med jordgubbssås! Vilken lysande idé :) Det ser vansinnigt gott ut!

    SvaraRadera
  18. Vilken festlig fikastund.
    Kladdkaka går alltid hem his oss! :)
    Men jag har aldrig provat att äta det med jordgubbssås.
    Det låter spännande.
    Hoppas helgen blir jätte fin raring.
    Stor kram till dig! ❤

    SvaraRadera
  19. Meeeen så gott :)
    Vilka smarriga bilder, nu får det nog bli en liten fredagsfika här :)
    Ha en underbar fredag och helg!
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥